CANON DSLR EOS 2000D BK 18-55IS

Производител: Canon

Код на продуктот: EOS 2000D BK 18-55IS

Достапност: 1

Цена: 27.743ден
Овој производ може да се купи и на рати, без камата, со
кредитните картички од Стопанска Банка!

2 Рати
13.872 ден.
6 Рати
4.624 ден.
12 Рати
2.312 ден.
18 Рати
1.541 ден.
24 Рати
1.156 ден.
Без данок: 27.743ден

Тип

Прибл. 22,3 mm x 14,9 mm CMOS

Ефективни пиксели

Прибл. 24,1 мегапиксели

Вкупно пиксели

Прибл. 24,7 мегапиксели

Сооднос на слика

3:2

Филтер за ниски фреквенции

Вграден/фиксен

Чистење на сензор

Рачно чистење и придобивање податоци за бришење прав

Тип на филтер за бои

Основни RGB бои

Процесор на слика

Тип

DIGIC 4+

Објектив

Објектив со менување

EF/EF-S

Фокусна должина

Еквивалентно на 1,6x од фокусната должина на објективот

Стабилизација на слика

Оптичка стабилизација на слика од компатибилни објективи

ФОКУСИРАЊЕ

Тип

Преку оптичкиот визир:
Систем за формирање на секундарна TTL слика со откривање на фазна разлика и сензор со AF
Преку LCD екранот при прегледување во живо:
AF со откривање на контраст

AF систем / точки

Преку оптичкиот визир:
AF со 9 точки (f/5,6 вкрстен тип во центар)

AF работен опсег

Преку оптичкиот визир:
Централна AF точка: EV 0 -18 (при собна температура и ISO100)
Други AF точки: EV 1 -18 (при собна температура и ISO100)
Преку LCD екранот при прегледување во живо:
EV 1 -18 (при собна температура и ISO100)

AF режими

Преку оптичкиот визир:
AI фокус (овозможува автоматско избирање помеѓу AF со една снимка и AI SERVO AF)
AF за една снимка
AI Servo
Рачно
Преку LCD екранот при прегледување во живо:
AF со една снимка (AF со откривање на контраст)
Брз режим (преку AF сензорот со откривање на фаза)
Рачно

Избор на AF точка

Преку оптичкиот визир:
Автоматски избор од макс. 9 точки
Рачно бирање
Преку LCD екранот при прегледување во живо:
FlexiZone - слободно позиционирање на 1 AF точка преку рачно избирање
Режим во живо - автоматски избор со откривање на лице

Приказ на избраните AF точки

Се прикажува врз сликата од визирот и од LCD мониторот

AF со предвидување

Да

AF заклучување

Заклучување кога копчето на блендата е притиснато до половина во AF режим на една снимка. Можно е прилагодување преку копчето за заклучување AE

Помошен зрак за AF

Периодични активирања на вградениот блиц или емитување преку изборен наменски блиц Speedlite (ефикасност до 4,0 m)

Рачно фокусирање

Се избира на објективот

Контрола на експозиција

Режими на мерење

Преку оптичкиот визир:
Со проценка преку двослоен сензор за мерење со 63 зони (поврзан со сите AF точки)
Делумно (центар, прибл. 10% од визирот)
Достапно е просечно мерење со тежиште во центарот
Преку LCD екранот при прегледување во живо:
Мерење со проценка (315 зони)

Опсег на мерење

Преку оптичкиот визир:
EV 1-20 (при собна температура, ISO 100, мерење со проценка)
Преку LCD екранот при прегледување во живо:
EV 0-20 (при собна температура, ISO 100, мерење со проценка)

AE заклучување

Автоматски: во режим на AF со 1 снимка при мерењето со проценка, експозицијата се заклучува кога ќе се постигне фокусирање.
Рачно: со помош на копчето за AE заклучување во режимите о

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!

Оцена: Лош Добар

Внесете го кодот во полето подолу: